Η οικογένεια στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η οικογένεια στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

mouseio fotografias

Την Κυριακή που μας πέρασε είχαμε την χαρά να διασκεδάσουμε για ένα ολόκληρο δίωρο στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία με την Δέσποινα Τσιπτσέ από το fonsperitiae και την Μαρία Κουρκουρίκα, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, παίξαμε και δημιουργήσαμε παρέα με τα παιδιά και τις οικογένειές τους και περιηγηθήκαμε στην εξαιρετική έκθεση που μπορεί να επισκεφτεί κανείς μέχρι και τα τέλη Δεκέμβρη.  Με αφορμή την ολοκλήρωση αρκετών εκθέσεων του Κεντρικού Προγράμματος της PhotoBiennale με θέμα το «Λόγο», το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει στο χώρο του μια ομαδική έκθεση, όπου περιλαμβάνονται επιλεγμένα έργα ορισμένων από τους συμμετέχοντες στη PhotoBiennale δημιουργούς, παρουσιάζοντας όψεις της φετινής διοργάνωσης.

mouseio fotografias 5 

Άντρος Ευθυμίου από τη σειρά  Nicosia International Airport

mouseio fotografias 6

Παναγιώτης Λάμπρου, από τη σειρά Αριστούλα

Δεν σταματώ να λέω πως τα Μουσεία είναι εντέλει ζωντανά και εμείς είμαστε αυτοί που τα ζωντανεύουμε. Μπαίνοντας μέσα σε αυτά γνωρίζεις ταυτόχρονα δεκάδες ανθρώπους και ζωές, μπορείς να παίξεις με αυτές, μπορείς να πειραματιστείς με τις ιδέες τους, μπορείς αν θέλεις να μελετήσεις περισσότερο όταν θα πας στο σπίτι σου και να εμπνευστείς για όλα αυτά που θέλεις και εσύ να εκφράσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να εκθέτουμε τα παιδιά σε αυτά τα ερεθίσματα. Είναι πολύ σημαντικό να εκθέτουμε τους εαυτούς μας σε αυτά τα ερεθίσματα.

Γνωριστήκαμε και μιλήσαμε για τα πράγματα που εμείς – μικροί και μεγάλοι – αγαπούμε. Ο Δημήτρης αγαπάει το νερό, εγώ τα ταξίδια και η Ολυμπία τον ελέφαντα!

mouseio fotografias1

Με αφορμή φωτογραφικά έργα του Μουσείου Φωτογραφίας, δημιουργήσαμε και εμείς τα δικά μας έργα: πήραμε κόλλες, μπογιές και αλουμινόχαρτα και γίναμε καλλιτέχνες.

mouseio fotografias 2

 mouseio fotografias paixnidi 

Στη συνέχεια παίξαμε με το σώμα μας. Αυτοσχεδιάσαμε.

Τέλος παίξαμε χαρτοπόλεμο! Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι όλο αυτό το παιχνίδι διαδραματίζεται σε ένα Μουσείο;

Και όμως!

mouseio fotografias 9 mouseio fotografias 10 

mouseio fotografias 8

Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης που άνοιξε τις πόρτες του σε εμάς και τα παιδιά μας και ήταν τόσο φιλόξενο! Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση του Μουσείου αλλά και να οργανώσετε μια ομαδική επίσκεψη με ξενάγηση!

Ώρες λειτουργίας: Δε κλειστά, Τρ-Τε-Πε 11.00-19.00, Πα-Σα-Κυ 11.00-21.00

Tιμή εισιτηρίου: 2 € (γενική είσοδος), 1 € (μειωμένο), 0,50 € (ομαδικές επισκέψεις)

Τ: 2310 566 716

Περισσότερα για τη δράση μας “Η οικογένεια στο Μουσείο” μπορείς να διαβάσεις εδώ

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

  • Σοφια Αγατζιώτη

    Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ότι πεντάχρονα πιτσιρίκια θα περνούσαν τόσο καλά σε ένα σχετικά “δύσκολο”, για παιδιά, μουσείο. Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι έκανα λάθος! Η Δέσποινα, η Μαρία και κυρίως τα παιδιά μάς απέδειξαν ότι στο Μουσείο μπορούμε και να μιλάμε δυνατά και να τρέχουμε, κάνοντας το αεροπλάνο, και να παίζουμε χαρτοπόλεμο. Υπέροχη εμπειρία. Ιωάννα, σε ευχαριστούμε πολύ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.