Με την κουκουβάγια στο οπισθόφυλλο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Με την κουκουβάγια στο οπισθόφυλλο

oedvc

Γράφει η Αντιγόνη Χαρατσίδου

 

Μόλις πήρες τα καινούρια σου σχολικά βιβλία, αυτά που θα σε συντροφεύσουν για μια ολόκληρη σχολική χρονιά. Τα ξεφυλλίζεις, στέκεσαι σε μια σελίδα, χαμογελάς. Μυρίζουν προσδοκία. Γι’ αυτά που θα έρθουν, γι’ αυτά που θα ζήσεις και φέτος. Τους φέρεσαι με αγάπη. Θα τα «ντύσει» η μαμά με διάφανο αυτοκόλλητο. Θα γράψεις το όνομά σου στο εσώφυλλο με τα πιο ωραία σου γράμματα.

Λίγο λίγο θα γεμίζουν με τις σημειώσεις σου. Θα τσακίσουν οι άκρες. Κι εκεί στα μέσα της χρονιάς μπορεί και ν’ ανοίξουν λίγο στη μέση. Κι αν φύγει και μία σελίδα, εσύ με πείσμα θα την ξαναβάζεις στη θέση της.

Προς το τέλος πια, λίγο μετά τις πασχαλινές διακοπές, θα έχουν γεμίσει σημαδάκια, δικά σου μυστικά σύμβολα που τα έκανες όταν τα λεπτά δεν περνούσαν με τίποτα. Με τίποτα όμως. Μια καρδιά, τ’ αρχικά που ονειρεύεσαι μ’ ανοιχτά τα μάτια και ένα BFF, καλύτερες φίλες για πάντα.
cheap windows 10 key
buy Windows 10 Pro Key
Ώσπου θα παραδώσουν το πνεύμα. Θα χτυπήσει και το τελευταίο κουδούνι στις πρώτες ζέστες του Ιούνη. Κι εσύ θα τα ξεσκίσεις με μανία και θα τα πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη στον ξέχειλο απ’ αλλά παρόμοια κάδο (της ανακύκλωσης ελπίζω) και θα φωνάξεις «φτου ξελευτερία».

Τι μεσολάβησε και η χαρά που τα πήρες και γέμισες μ’ αυτά τη σάκα σου μετατράπηκε σε ανακούφιση που τα ξεφορτώνεσαι; Δεν είναι που σου βάραιναν τους ώμους καθώς πηγαινοερχόσουν στο σχολείο. Ούτε φταίει αυτός που σου τα δίδαξε όλη τη χρονιά με πάθος ή αδιαφορία Κι ούτε καν αυτά τα ίδια φταίνε και το περιεχόμενό τους. Είναι που ένιωθες εγκλωβισμένος σε τέσσερις τοίχους όταν η ψυχή ήθελε να πετάξει μακριά. Και την πληρώνουν τα άμοιρα τα σχολικά σου τα βιβλία.

400-251 vce
400-351 vce

Κι αν σου πω ότι μου λείπει η μυρωδιά τους…

 

Λίγα Λόγια για την Αντιγόνη Χαρατσίδου

Η Αντιγόνη Χαρατσίδου είναι δικηγόρος, ζει στη Θεσσαλονίκη και από μικρή καταβροχθίζει βιβλία. Για να ικανοποιήσει το πάθος της έπεισε την οικογένειά της να ανοίξει βιβλιοπωλείο. Εκεί θα τη βρείτε να κυνηγάει το μικρό της γιο, που κληρονόμησε την ίδια αγάπη για τις τυπωμένες σελίδες. Μας μιλάει για βιβλία.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.