Άνοιξη σημαίνει πολύχρωμα λουλούδια – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Άνοιξη σημαίνει πολύχρωμα λουλούδια

mauromata

μαυρομάτα

Γράφει η Αιμιλία Ροδοπούλου

Η άνοιξη δεν αφήνει σε ησυχία τους κηπουρούς. Όλη τη μέρα διαλέγουν τα πιο όμορφα λουλούδια. Αλλά είναι πολύ μπερδεμένοι. Δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν, τι να πρωτοφυτέψουν. Η ποικιλία σε μικρά ανθοφόρα φυτά είναι τιτανοτεράστια και σαστίζεις. Ένα ένα θα διαλέξουμε τώρα μαζί εδώ λουλούδια. Έχει και για κοριτσάκια και για αγοράκια.

Είναι η κλασσική και γιαγιαδίστικη μαυρομάτα μολόχα που έβρισκες πάντα σε αυλές μαμάδων και γιαγιάδων και δεν πολυεκτιμούσες. Κακώς. Κάκιστα. Η μαυρομάτα έχει κάνει εντυπωσιακό καμπάκ και σε περιμένει με νέα εκτυφλωτικά χρώματα. Ζει πολλά χρόνια!

Τι θέλει: ήλιο, λίγο νερό, να κόβεις τα μαραμένα λουλούδια της, αγάπη.

Κάργα καλοκαιρινή η πετούνια, θα σου στολίζει το μπαλκόνι ή τον κήπο από τώρα ως και αργά το φθινόπωρο. Βρίσκεις αυτή που μεγαλώνει με τα κλαδιά προς τα πάνω (πετούνια) και με τα κλαδιά προς τα κάτω (σουρφίνι). Κόκκινες και ροζ για κορίτσια και μοβ και λευκές για σοβαρά αγόρια. Ζει μόνο ένα χρόνο!

 

 

Τι θέλει: ήλιο, αρκετό νερό, να κόβεις τα μαραμένα λουλούδια της, αγάπη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

πετούνια

Η γκαζάνια έχει έναν καταπληκτικό μηχανισμό με τον οποίο όταν έχει ήλιο τα λουλούδια της είναι ανθισμένα με τα πέταλα ορθάνοιχτα, ενώ όταν έχει συννεφιά πέφτει σε κατάθλιψη και τα πέταλά της είναι κλειστά. Μαγικό; Θα την έχεις για πολλά χρόνια παρεάκι!

Τι θέλει: ήλιο, αρκετό νερό, αγάπη.

gazania

γκαζάνια

Άλυσσος η ψυχή του κηπουρού. Σκύψε και μύρισε τα λουλουδάκια του. Και χωρίς να χώσεις τη μουσούδα του, μοσχομυρίζει όλο το μπαλκόνι. Θα μεγαλώνει και θα κρέμεται έξω από τις γλάστρες. Μαγεία. Ζει πολλά χρόνια!

Τι θέλει; ήλιο, αρκετό νερό, να κόβεις τα ξερά κλαδιά του, αγάπη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

άλυσσος

Σταθερή αξία η κυρα Καλέντουλα. Θα την δεις συχνά να φυτρώνει από μόνη της στις άκρες του δρόμου. Την βρίσκεις σε ζεστό πορτοκαλί και έντονο κίτρινο που θα σε κάνει να τρελαθείς.

Τι θέλει; ήλιο, λίγο νερό, αγάπη.

kalentoyla

καλέντουλα

 

 

 

Λίγα Λόγια για την Αιμιλία Ροδοπούλου

Η Αιμιλία Ροδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην εξωτική Τούμπα. Δεν ήξερε τι την περιμένει στο μέλλον. Δε την περίμενε και τίποτε συνταρακτικό, εδώ που τα λέμε. Έμαθε για τα φυτά και τα δέντρα στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος, έμαθε μερικές ξένες γλώσσες για να συνεννοείται στα ταξίδια, πήγε μερικά ταξίδια σε διάφορες ηπείρους.Όταν δε φυτεύει, γράφει για κηπουρική στο Κηπολόγιο και απαντάει σε ερωτήσεις ανήσυχων κηπουρών στο Ρώτα το Κηπολόγιο. Στον ελεύθερό της χρόνο ταΐζει τις πάπιες, κοιτάζει τα αεροπλάνα που απογειώνονται και αναλογίζεται πώς πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς να φάει νουτέλα. Μας μιλάει για κηπουρική.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.