Τι μου θύμισες – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Τι μου θύμισες

TIMOUTHIMISES

 

-Θυμάσαι που πήγαμε στα άλογα αύριο?!! ( ο Κ. είναι 3.5 χρονών και οι λέξεις γι αυτόν είναι ακόμη ένα πείραμα)

-Ναι, φυσικά και θυμάμαι! και περάσαμε και πολύ όμορφα και παίξαμε και με τα άλλα ζωάκια..

-Ναι αλλά ήσουν κ εσύ εκεί?
-Εμμμ ναι… ποιος σε έβγαλε φωτογραφία άλλωστε?
-..Αφού δεν είσαι πουθενά…( στην φωτογραφία..) 
 
..και κάπως έτσι μπήκαν σκέψεις για το κατά πόσο τελικά οι αναμνήσεις που κρατάμε, είναι προϊόν αληθινών γεγονότων, φαντασίας.. Πόσο μία φωτογραφία μας βοηθάει να “θυμηθούμε” ή να ξαναδημιουργήσουμε μία περασμένη πραγματικότητα. Πώς κρατώντας μία φωτογραφία, μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε την ύπαρξη του τότε, σε σχέση με το τώρα. Και τί τελικά έχει σημασία? τί πραγματικά έγινε..? ή τι θέλεις να θυμάσαι..?

Τι μου θύμισες// 

Πάρε μερικές φωτογραφίες που έχεις βγάλει μαζί του. Σημείωσε από πίσω τι θυμάσαι, αυθόρμητα και χωρίς πολύ σκέψη.. Πράγματα που είχες, τι φορούσες, τι εποχή ήταν, μέχρι και συναισθήματα ή καταστάσεις. Παίξτε ένα παιχνίδι αναμνήσεων, με ερωτήσεις, και σημείωσε την δική του οπτική.. Θα εκπλαγείς..
Tip: την επόμενη φορά που θα θελήσεις να φωτογραφήσεις την επόμενη εξόρμηση σας, την καθημερινότητα ή απλά την έκφρασή του σε κάτι καινούργιο, κάνε δύο βήματα πίσω και κράτησε στην εικόνα το περιβάλλον, το χώρο και τα πράγματα γύρω του.
Θα σε βοηθήσει αργότερα να ξαναδημιουργήσεις την ανάμνηση, και να την χρησιμοποιήσεις όπως εσύ νομίζεις.

 

Λίγα Λόγια για την Έφη Παναγούλα

Η Έφη Παναγούλα, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, ανακαλύπτει την φωτογραφία στην Applied Arts Studies στη Θεσσαλονίκη και 2 χρόνια μετά συνεχίζει τις φωτογραφικές σπουδές στο University for the Creative Arts στο Rochester της Αγγλίας. Μετά από τέσσερα χρόνια και 2 παιδιά, δημιουργεί το Studio 8, στο οποίο αποκτά ως κύρια φωτογραφική δραστηριότητα τα πορτρέτα παιδιών. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία ως μέσο επικοινωνίας με τον κόσμο και τα παιδιά! Μας μιλάει για φωτογραφία.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.