Μετατρέπω την τραπεζαρία του σπιτιού σε χώρο τέχνης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μετατρέπω την τραπεζαρία του σπιτιού σε χώρο τέχνης

etoimoi gia party

Γράφει η Νέλλη Αφεντουλίδου

  • Πόσες φορές χρησιμοποιούμε την τραπεζαρία του σπιτιού μας; 2-3 φορές το χρόνο; Υπάρχει, λοιπόν, ένας τόπος στο σπιτικό μας που μένει έρημος χωρίς λόγο. Μην φοβηθείτε να μετατρέψετε την τραπεζαρία σας σε χώρο για παιχνίδι με τα παιδιά σας ή ένα ατελιέ τέχνης για τον εαυτό σας. Τα έπιπλα υπάρχουν για να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας και όχι εμείς τις δικές τους. Άλλωστε με λίγες απλές κινήσεις θα προφυλάξουμε τα έπιπλα και από πιθανές φθορές!
  • Για να ξεκινήσουμε τοποθετούμε χοντρό χαρτόνι ή πλαστικό (ή ακόμα και ένα φύλλο πλέξιγκλας) στην επιφάνεια του τραπεζιού και το στερεώνουμε με χαρτοταινία που δεν αφήνει σημάδια.
  • Κάτω από την καρέκλα του μικρού καλλιτέχνη τοποθετήστε ένα χαλάκι, που να μην σας πειράζει αν λερωθεί (ή χαρτί αν δεν σας βρίσκεται τέτοιο), έως ότου μάθει να μην ρίχνει χρώματα στο πάτωμα.
  • Η καρέκλα μπορεί να καλυφθεί (ειδικά το κάθισμα) με ένα χαριτωμένο ύφασμα, γιατί οι μικροί μας φίλοι έχουν την συνήθεια να πιάνουν το κάθισμα όταν πρόκειται να σηκωθούν και όχι το τραπέζι ως στήριγμα. (Αυτό θα το μάθουν σιγά-σιγά και χωρίς πίεση, αλλά μέχρι τότε ας προστατέψουμε το κάθισμα).
  • Ένα ντουλάπι του μπουφέ να αδειάσει από γυαλικά και να γεμίσει με είδη χειροτεχνίας και ζωγραφικής. Και φυσικά η επιφάνεια του μπουφέ μπορεί να διακοσμηθεί από τα καταπληκτικά καλλιτεχνήματα που θα δημιουργήσετε με τα παιδάκια σας.
  • Τοποθετήστε στον ίδιο χώρο μια μικρή βιβλιοθήκη όπου θα συλλέγετε τα βιβλία τέχνης που θα ανακαλύπτετε κάθε φορά. Αυτά θα σας δίνουν έμπνευση πριν ξεκινήσετε τις δημιουργίες σας.
  • Μια έκθεση τέχνης, λοιπόν, στην τραπεζαρία σας. Μπορείτε στο τέλος της χρονιάς (ή στα γενέθλια) να τυπώσετε και αφισούλα ή/και προσκλήσεις και να εγκαινιάσετε την έκθεση σας με τους φίλους σας, μια ευκαιρία για μια δημιουργική γιορτή.
  • Και φυσικά να χαρίσετε τα δημιουργήματα σας, αφού η έμπνευση σας δεν πρέπει να σταματά. Θα συνεχίσετε να δημιουργείτε όλο και ομορφότερα έργα!
  • Ιδέες μπορείτε να πάρετε από βιβλία κατασκευών που θα βρείτε στην κοντινή σας βιβλιοθήκη ή βιβλιοπωλείο. Ακόμη πιο εύκολα από υπέροχα site που σας περιμένουν στο διαδίκτυο.
  • Στη φωτογραφία μπορείτε να πάρετε ιδέες από τη δική μας τραπεζαρία-ατελιέ τέχνης!!!

atelie zografikis

«ατελιέ ζωγραφικής» η τραπεζαρία μας έχει πάρει τη μορφή ενός ατελιέ ζωγραφικής

mazi einai kalitera

«μαζί είναι καλύτερα» μια πλευρά για την μαμά , η άλλη για το παιδάκι

o mpoufes me ta erga mas

«ο μπουφές» μια τρίπατη πιατέλα φιλοξενεί τα παστέλ, μια άλλη μεγάλη πιατέλα χρώματα και πινέλα ( βαζάκια για ζάχαρη, που έχουν σπάσει τα καπάκια και ήταν άχρηστα πια, βρίσκουν νέα χρήση), αλλά και τα έργα μας φιλοξενεί ο μπουφές

1 ylika

«τα υλικά»  έτοιμα τα υλικά μας, καλαθάκια με υφάσματα και κορδέλες, κόλλες και χρυσόσκονες, πινέλα και χρώματα. Αρχίζει η ώρα της χαράς!

ergo kallitexni

« το έργο του μικρού καλλιτέχνη» ο μικρός δημιουργός δουλεύει! δράκοι και ιππότες το θέμα του!

etoimoi gia party

«έτοιμοι για πάρτυ» όταν έχουμε γιορτή στο σπίτι τα περισσότερα πράγματα θα μαζευτούν μέσα σε ένα κουτί και θα κρυφτούν για να δώσουν χώρο στα νόστιμα κεράσματα

Είδατε που έχουμε χώρο για δημιουργία στο σαλόνι μας –και δεν το ξέραμε;!

Λίγα Λόγια για τη Νέλλη Αφεντουλίδου

H Νέλλη Αφεντουλίδου έχει δουλέψει πολλά χρόνια με παιδιά και έχει μάθει από αυτά. Της έμαθαν να παίζει. Της έμαθαν να θαυμάζει. Της έμαθαν να ζωγραφίζει. Λατρεύει τον Ματίς, τη σοκολάτα και τα λουλούδια. Λατρεύει να κατασκευάζει όμορφα πράγματα με τα χέρια της. Λατρεύει τα χρώματα. Της αρέσει η μουσική που την κάνει να κλαίει και οι ταινίες που την κάνουν να ονειρεύεται. Πιστεύει στις νεράιδες και τρομάζει με τους κεραυνούς. Πιστεύει στην αγάπη. Tο 2010 δημιούργησε το πολύχρωμο καλλιτεχνικό εργαστήριο “Ο Μυστικός Κήπος της Νέλλης”, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα τέχνης, φαντασίας και δημιουργικότητας για μικρούς και μεγάλους. Μας μιλάει για χαρούμενες γωνιές στο σπίτι

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.