Φοβάσαι το σκοτάδι; – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φοβάσαι το σκοτάδι;

studio8photosshadows

 

Φοβάσαι το σκοτάδι; Εγώ ναι! Κάτι πίσω από τους ώμους, μου τους ξεσηκώνει κάθε φορά που βρίσκομαι μόνη μου στο βαθύ αυτό μαύρο! Και όταν χρειάστηκε να μπω πρώτη φορά στο σκοτεινό θάλαμο, ένα “δωμάτιο” κουτί που χωράς μόνο εσύ και εσύ, χαρούμενη (ούτε καν περίεργη) δε με έλεγες.

Και χρειάστηκαν πολλές φορές, για να μπω.. να βγω στα 2 λεπτά, να ελέγξω πως ο έξω κόσμος είναι στη θέση του, και μετά να ξαναμπώ, μόνο για να βγω πάλι και ούτω καθεξής. Τελικά, φυσικά, όπως με όλα τα πράγματα, συνήθισα. Εξοικειώθηκα, μέχρι που αγάπησα αυτό το κουτί που μόνη έπρεπε να τα βγάλεις πέρα, με τον εαυτό σου.

Και η φωτογραφία έτσι σιγά σιγά και λίγο πονηρά, μου έδειχνε το λάγνο και συναρπαστικό της πρόσωπο. Λίγο με το φως, λίγο με τις σκιές, λίγο και με τα δύο. Και έμαθα , και αγάπησα, σε βάθος χρόνου, να ψάχνω και να ξεχωρίζω πότε ένα αναζητούσε το άλλο˙πότε το φως σνόμπαρε τη σκιά και πότε η σκιά απλά στεκόταν μόνη της. Σίγουρα πάντως το σκοτάδι έγινε πιο συναρπαστικό..

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ για το Φως & το Σκοτάδι

θα χρειαστείς ένα φακό & μία φιγούρα (& λίγο θάρρος)

Πριν κοιμηθεί, κλείσε όλα τα φώτα! Θα τρομάξει αλλά θα τον αιφνιδιάσεις ευχάριστα μόλις ανάψεις τον φακό και φωτίσεις την φιγούρα! Εντυπωσίασε τον.. Παίξε με τις εναλλαγές του φωτός & της σκιάς, απομάκρυνε το φακό και δες πως αλλάζουν τα μεγέθη της σκιάς! Οσο αλλάζεις τη γωνία του φακού, η σκιά μετακινείται! Μπορείς να του δώσεις ένα χαρτί και ένα μολύβι για να ζωγραφίσει τη διαφορετικότητα των σκιών κάθε φορά που αλλάζει το φως.

Α! Θύμησέ του: όπου υπάρχει σκιά υπάρχει και φως. πάντα. θα καταλάβει.

 

Λίγα Λόγια για την Έφη Παναγούλα

Η Έφη Παναγούλα, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, ανακαλύπτει την φωτογραφία στην Applied Arts Studies στη Θεσσαλονίκη και 2 χρόνια μετά συνεχίζει τις φωτογραφικές σπουδές στο University for the Creative Arts στο Rochester της Αγγλίας. Μετά από τέσσερα χρόνια και 2 παιδιά, δημιουργεί το Studio 8, στο οποίο αποκτά ως κύρια φωτογραφική δραστηριότητα τα πορτρέτα παιδιών. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφία ως μέσο επικοινωνίας με τον κόσμο και τα παιδιά! Μας μιλάει για φωτογραφία.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.