Εκδρομή στο Περέκ, στο Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Εκδρομή στο Περέκ, στο Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης

Περέκ Μονοπήγαδο

Μονοπήγαδο: Ένα μικρό χωριό ορεινό, με καθαρή γη, καλό κλίμα και όμορφη θέα. Εκεί βρίσκεται το Περέκ, το οποίο σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Το επισκεπτόμαστε συνήθως Δευτέρες, όταν είναι ήσυχα και γαλήνια. Συνήθως είμαστε μόνοι μας αλλά μπορείς με λίγη φαντασία να ακούσεις τα γέλια των παιδιών που έπαιζαν εδώ την προηγούμενη μέρα. Τις Κυριακές το μαγαζί γεμίζει με οικογένειες (και όχι μόνο!) και αυτό στην εποχή μας είναι σημάδι ποιότητας και σωστής επιχειρηματικότητας.

Η “family friendly” κουλτούρα της επιχείρησης είναι εμφανής, καθώς διαθέτει ειδικά καρεκλάκια, αλλαξιέρα για τα βρέφη στις τουαλέτες, παιδική χαρά αλλά και μία κοπέλα (κάθε Κυριακή) που ασχολείται δημιουργικά με τα παιδιά.

Η Κυρία Μαίρη είναι μια αληθινή οικοδέσποινα, η παρουσία της γεμίζει το χώρο και αν μιλήσεις μαζί της (μία από αυτές της ήσυχες Δευτέρες) θα καταλάβεις πως είναι ένας άνθρωπος δραστήριος, με πολλές ιδέες και μεράκι για αυτό που κάνει.

Κοντά στο Μονοπήγαδο βρίσκεται το Σπήλαιο των Πετραλώνων και το Πάρκο της Αστρονομίας, για την παρατήρηση διάφορων αστρικών φαινομένων.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Περέκ

Η μονάδα ξεκίνησε το 1999. Η σκέψη για το ξεκίνημα ήταν προϊόν ζύμωσης πολλών ετών. Η συνάντηση μιας ομάδας γυναικών που την συνέδεαν οι ίδιοι προβληματισμοί πάνω σε θέματα διατροφής και ποιότητας ζωής γέννησε την ιδέα για μια άλλη πρόταση στη πολύπαθη σύγχρονη διατροφή. Και η ιδέα μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα όταν βρέθηκε ο κατάλληλος τόπος που θα την φιλοξενούσε. Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και με υπεύθυνη την βιολόγο κ. Μουρατίδου Μαίρη με εμπειρία σε θέματα διατροφής και υγείας ξεκίνησε η λειτουργία. Στη συνέχεια και άλλα μέλη προστέθηκαν στην ομάδα όπως βιολόγοι, επιστήμονες τροφίμων και διατροφής και τεχνολόγοι τροφίμων.

Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Περέκ | Τ: 23960 25305, 6977000293

Περέκ Μονοπήγαδο

με θέα τον Όλυμπο και τον Θερμαϊκό

Περέκ Μονοπήγαδο

extreme sports

Περέκ Μονοπήγαδο

ηρεμία και ομορφιά της φύσης

Περέκ Μονοπήγαδο

πανέμορφο!

Περέκ Μονοπήγαδο

λεμονιά

Περέκ Μονοπήγαδο

για όλα υπάρχει χώρος πάνω στο τραπέζι

Περέκ Μονοπήγαδο

ο ήλιος του χειμώνα είναι μαγικός. ο χρόνος έχει σταματήσει.

Περέκ Μονοπήγαδο

Στο Περέκ μπορείς όχι μόνο να φας φαγητά με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας αλλά και να προμηθευτείς παραδοσιακά ζυμαρικά,  σπιτικά λικέρ, πίτες, βιολογικές μαρμελάδες, φύλλα περέκ κ.α

Περέκ Μονοπήγαδο

Στον επάνω όροφο λειτουργεί έκθεση ψηφιδωτού, ζωγραφικής,  βιολογικών προίόντων κα. ανάλογα με την περίοδο. Επίσης υπάρχει και ανταλλακτική βιβλιοθήκη, κάτι υπέροχο για μικρούς και μεγάλους.

Περέκ Μονοπήγαδο

 Κάνεις μια τελευταία βόλτα στις κούνιες για να χωνέψεις. Τα παιδιά χαίρονται τόσο πολύ εδώ!

Περέκ Μονοπήγαδο

Φεύγοντας ρίχνεις μια ματιά πίσω σου. Να μπορούσες να κλείσεις λίγο οξυγόνο σε ένα κουτάκι να το αφήσεις ελεύθερο στην πόλη. Θέλεις να ξανάρθεις πολύ σύντομα.

 moretravelideasforfamilies

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

  • ΖΩΗ

    ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΩ!!!!ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!ΤΟ ΠΕΡΕΚ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ!!!!

  • sofia sarogloy 6974341789

    Exw gnorisei th kuria Mairh kai sigoyra tha to episkeftoyme!!!!!!

  • Μαρία

    αχ έχουμε πάει ,έχουμε περάσει τέλεια και ΄τωρα νοσταλγούμε εδώ στη μακρινή Σαγκάη τη Σαλονίκη μας και τα πέριξ…

  • ΣΤΕΛΛΑ ΣΟΥΛΗ

    Πολλα μπραβο , Ιωαννα και συγχαρητηρια για την ομορφη σελιδα σου.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.