Ο χειμώνας... θέλει φίλους! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ο χειμώνας… θέλει φίλους!

Family

Γράφει η Αργυρώ Σκίτσα

Οι μέρες του Γενάρη κύλησαν φαντάζομαι για τους περισσότερους σε ένα κλίμα ανασυγκρότησης μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Εύχομαι ολόψυχα το 2014 να είναι μια ξεχωριστή χρονιά, γενναιόδωρη και καλότυχη!

Η δημιουργική πρόταση του μήνα αφορά τα Σαββατοκύριακα στο σπίτι.. Συγκεκριμένα τα Σαββατιάτικα απογεύματα και βράδια..

Σάββατο απόγευμα λοιπόν, τα ψώνια έχουν τελειώσει κι αν είμαστε τυχεροί έχουμε απολαύσει ένα όμορφο μεσημέρι χαλάρωσης στον καναπέ με μια ζεστή κούπα καφέ.. και με τα παιδιά σε παρόμοια χαλαρωτική διάθεση! Κι επειδή το Σάββατο δεν είναι πάντα η καλύτερη μέρα εξόδου, τι θα λέγατε να οργανώσουμε στο σπίτι ένα δείπνο για τους φίλους μας!

Η προεργασία αρχίζει τουλάχιστον μια βδομάδα νωρίτερα. Το πρώτο βήμα είναι η πρόσκληση για τους καλεσμένους. Χειρόγραφα μαζί με τα παιδιά αλλά και  ηλεκτρονικά για περισσότερη ευκολία! Τα παιδιά περνούν καλύτερα με τους φίλους τους, όπως κι εμείς άλλωστε! Ετοιμάστε λοιπόν προσεχτικά τη λίστα των καλεσμένων.

Μαζί με τα παιδιά μπορείτε να προετοιμάσετε τη διακόσμηση του τραπεζιού, να αποφασίσετε τι μπορείτε να μαγειρέψετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Μου αρέσει να τα ονομάζω “Χαρούμενα πιάτα”! Ορεκτικά καναπεδάκια, ένα γεύμα που θα ετοιμάσω στη γάστρα ή στο φούρνο, μια πολύχρωμη σαλάτα και ένα ελαφρύ γλύκισμα! Επίσης παρακινώ τους φίλους να φέρουν κι αυτοί τα “καλούδια τους” για περισσότερη ποικιλία.

Αν είναι μεγάλη η παρέα των παιδιών και είναι εφικτό, ετοιμάζουμε ξεχωριστό τραπέζι όπου τα παιδιά επίσης επιμελούνται τη διακόσμηση και όλα τα σχετικά σαν καλοί οικοδεσπότες! Επίσης επιλέγουμε μουσικές που μας αρέσουν, ταινίες για αργότερα, επιτραπέζια παιχνίδια. Εξαρτάται από τη διάθεση της παρέας! Και βέβαια όταν όλα τελειώσουν οργανώνουμε και το “συλλογικό καθάρισμα και συμμάζεμα”!

Προσωπικά μου αρέσει πολύ να βρίσκω χρόνο για τους φίλους μου και να οργανώνουμε τέτοιες ζεστές βραδιές! Μάλιστα σκέφτομαι πόσο ωραίο θα ήταν αν φτιάχναμε ένα μεγάλο τετράδιο εντυπώσεων για αυτές τις “μοναδικές φιλικές μαζώξεις”!

Καλά να περνάμε λοιπόν γιατί ο χειμώνας γίνεται πιο ζεστός όταν τον μοιραζόμαστε!

Λίγα Λόγια για την Αργυρώ Σκίτσα

H Αργυρώ Σκίτσα είναι παιδαγωγός, μουσικός και εμψυχώτρια ομάδας. Η κύρια δουλειά της είναι να βρίσκει καινούργιες ιδέες που αφορούν τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους. Και προσπαθεί να βρίσκει τρόπους για να γίνονται πράξη. Tο 1999 δημιούργησε με άλλους παιδαγωγούς μια ταξιδιάρικη, ανήσυχη ομάδα την «Σχεδία στην πόλη». Της αρέσει να μαθαίνει τον κόσμο μέσα από τους άλλους. Και η καλή ζωή έφερε στο δρόμο της πολλά πολλά παιδιά και γονείς και νέους ανθρώπους. Σαν δώρο! Επειδή της αρέσει πολύ να φτιάχνει χώρους και πιστεύει στην αξία των μικρών καθημερινών λεπτομερειών μας προτείνει πρακτικές ιδέες για το δημιουργικό χρόνο της οικογένειας στο σπίτι.

photo via

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

    Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

    Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.