Μια βόλτα στο ζωολογικό κήπο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μια βόλτα στο ζωολογικό κήπο

Ζωολογικός Κήπος

Αυτός είναι ο Ζωολογικός Κήπος στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να μη μοιάζει με αυτόν της Αθήνας (βλ. Αττικό Ζωολογικό Πάρκο)  αλλά τουλάχιστον ο δικός μας έχει πολλά δέντρα και άρα πολλή σκιά και δροσιά το καλοκαίρι.

Οι απόψεις για την ύπαρξη ενός ζωολογικού πάρκου, όπου τα ζώα είναι πίσω από κλουβιά, δικαίως διίστανται. Δεν ξέρω αν πρέπει ή αν θέλω να πάρω θέση. Σίγουρα είναι πολύ όμορφο να μπορεί να δει ένα παιδάκι κοτούλες, πάπιες και μικρά ζώα σε ένα πολύ όμορφο και κοντινό στην πόλη περιβάλλον, από την άλλη χαίρομαι ιδιαίτερα που η αρκούδα μεταφέρθηκε σε κάποιο μάλλον καλύτερο περιβάλλον.

Μια βόλτα πάντως στον ζωολογικό κήπο είναι πολύ ευχάριστη κυρίως για γονείς με μικρά παιδιά που δεν έχουν επιλογή ανάμεσα από πληθώρα δραστηριοτήτων. Έχουμε πάει αρκετές φορές, κάποιες φάγαμε κιόλας στα τραπέζια του πικ νικ που βρίσκονται εκεί, αλλά κυρίως απολαύσαμε το περιβάλλον που σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι στην πολύβουη Θεσσαλονίκη (αν και ο περιφερειακός είναι ακριβώς δίπλα).

Χρήσιμη Πληροφορία: Βρίσκεται στο δάσος του σειχ σου, από τον περιφερειακό  στρίβεις στην έξοδο για Άγιο Παύλο.

Ιδανικά θα αντιπρότεινα μια βόλτα σε ένα αγρόκτημα ή σε μια κοντινή φάρμα.

Ζωολογικός Κήπος

 για να μη χαθούμε

Ζωολογικός Κήπος

 ναι, σε εσάς μιλάω. smile.

Ζωολογικός Κήπος

 όχι, δεν είναι η Ολυμπία που μεγάλωσε τόσο.

Ζωολογικός Κήπος

 αγαπημένη παιδική ανάμνηση. το ξέρετε. προς εξαφάνιση.

Ζωολογικός Κήπος

 χμ. εδώ εστιάζω στο κλουβί.

Ζωολογικός Κήπος

 παγώνι. το ξέρεις φαντάζομαι, εσύ παιδί της πόλης.

Ζωολογικός Κήπος

 τα λέμε το πάσχα, φιγούρα των αυγών μου.

Ζωολογικός Κήπος

 η συνάντηση με παιδικές φίλες είναι παραπάνω από δελεαστική για μια βόλτα στο σειχ σου.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

  • Κώστας Βερβερίδης

    Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει την μοναδική ευκαιρία να
    μετατρέψει τον παραπαίοντα και άνευ αντικειμένου και σκοπού ζωολογικό κήπο σε ένα πρότυπο οικολογικό πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αναψυχής. Ο
    μοναδικής φυσικής ομορφιάς χώρος στον οποίο τα τελευταία 30 χρόνια στεγάζεται ο κατ’ ευφημισμό ζωολογικός κήπος μπορεί πολύ εύκολα και με σωστό σχεδιασμό να μεταμορφωθεί σε ένα πάρκο συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης, ένα καταφύγιο για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής αλλά και ένα χώρο πράσινης αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Κάθε πόλη που σέβεται τους κατοίκους, τους επισκέπτες της αλλά και τη φυσική της ιστορία έχει μέσα στον οικοδομικό της ιστό μεγάλα πάρκα αφιερωμένα στο φυσικό περιβάλλον. Αν συμφωνείτε υποστηρίξτε την καμπάνια μας στο Avaaz https://secure.avaaz.org/el/petition/Dimarhos_Dimoy_Thessalonikis_Giannis_Mpoytaris_Metatrepsete_ton_Zoologiko_Kipo_se_Oikologiko_Parko_Anapsyhis/?cOPFQeb

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.